Výroba HNOJÍKU

Výroba hnojiva z hmyzieho trusu, často nazývaného frass, je ekologicky šetrným spôsobom, ako získať vysoko kvalitné a udržateľné hnojivo pre rastliny. Príkladom takéhoto hmyzu je múčny červ, obľúbený hmyz chovaný na krmivo aj na výrobu hnojiva. Ako teda tento proces prebieha?

1. Chov múčneho červa: Chov múčnych červov zvyčajne začína v teplom a vlhkom prostredí, kde sa hmyz rýchlo rozmnožuje. Ich hlavným zdrojom potravy sú pšeničné otruby a ovocie so zeleninou.

2. Zber trusu: Múčny červ produkuje drobný trus, ktorý sa postupne hromadí v chovných boxoch. Pravidelný zber trusu je nevyhnutný pre udržanie hygienických podmienok v chove.

 

3. Balenie a distribúcia: Hotový produkt sa následne balí do vreciek alebo väčších balení, pripravený na distribúciu pre poľnohospodárov, záhradníkov a domácich pestovateľov.

AKO FARMA VYZERÁ

ČO VLASTNE ROBÍME

Pozrite sa do výroby HNOJÍKU

Natáčali u nás novinky, a tak môžete nahliadnuť pod pokličku.

Chováme múčne červy

Máme väčšie množstvo prepraviek, v ktorých chováme múčne červy.

Kŕmime múčne červy

Kŕmime pšeničnými otrubami, ovocím a zeleninou.

Preosievame múčne červy

Počas larválneho štádia preosievame podstielku tak, aby sme Vám mohli ponúknuť naše organické hnojivo.