Hořčík s vápníkom
- Obsah vápna min. 50% (CaCO3)
- Vysoký obsah horčíka min. 30% (MgCO3)
- Veľmi nízka vlhkosť 3,5% (+- 2%)
- 1,5kg zapracujte do 24m2 pôdy
- Vápnik sa horčíkom sa odporúča na šaláty a plodiny so sladkými plodmi ako sú jahody, jablone, melóny atp. Horčík
- zvyšuje sladkosť týchto plodov.
- Rozkladá sa do 4 mesiacov od aplikácie. Hodí sa tak na jesenné hnojenie.
- Ekologický
Poskytuje a zvyšuje hladinu vápnika dostupného pre rastliny. Prináša obrovské výhody s výhľadom na zvýšenie kvality plodín. Príkladom sú sadenice zelenina a napríklad višne, jablká, jahody. Veľmi nízky obsah vlkhosti a vysoká reaktivita zabezpečuje, že pôsobí veľmi rýchlo a stáva sa tak najlepším intervenčným a profylaktickým ošetrením rastlín.
Správna hladina dostupného vápnika znamená vyššiu účinnosť fotosyntézy, správna tvar listov a plodov, vyššiu odolnosť rastliny proti hubovým chorobám a tým zvýšenie úrody bez ohľadu na druh alebo odrodu.
Horčík pomáha v pôde udržovať hrudkovitú štruktúru. Zabraňuje zanášaniu pri silných dažďoch, podporuje odkalenie vody a detoxikuje pôdu ešte lepšie ako vápno. Produktu vzniká granuláciou horčíkového prachu a mletím vápencového kameňa.