Vápnik s horčíkom

Poskytuje a zvyšuje hladinu vápnika dostupného pre rastliny. Prináša obrovské výhody s výhľadom na zvýšenie kvality plodín.

Vápnik s horčíkom sa odporúča pre šaláty a plodiny so sladkými plodmi, ako sú jahody, jablone, melóny atď. Horčík zvyšuje sladkosť týchto plodov.

Veľmi nízky obsah vlhkosti a vysoká reaktivita zabezpečujú, že pôsobí veľmi rýchlo a stáva sa tak najlepším intervenčným a profylaktickým ošetrením rastlín.

Správna hladina dostupného vápnika znamená vyššiu účinnosť fotosyntézy, správny tvar listov a plodov, vyššiu odolnosť rastlín proti hubovým chorobám, a tým zvýšenie úrody bez ohľadu na druh alebo odrodu.

Horčík pomáha udržiavať hrudkovitú štruktúru pôdy. Zabraňuje zanášaniu pri silných dažďoch, podporuje odkalenie vody a detoxikuje pôdu ešte lepšie ako vápno. Produkt vzniká granuláciou horčíkového prachu a mletím vápencového kameňa.

Balenia nad 2,5 kg sú dodávané vo viacerých 2,5 kg baleniach.

Aplikácia

– Zaorejte do pôdy alebo zapracujte hrabličkami. Cca 1 polievková lyžica na 1 m² pôdy.

– Pridajte do svojich výluhov v rovnakej koncentrácii ako dávkujete hnojivo, t.j. 1 čajová lyžička na 1 L vody. Granule sa dajú ľahko rozdrviť pre lepšiu rozpustnosť.

– Pri akútnej potrebe dodať vápnik rozdrvte granule na prášok a pripravte z nich výluh. Tým zalejte celú rastlinu. Nové plody, ktoré vyrastú, už nebudú plesnivé.

Nie je vhodné pre kyslomilné rastliny, pretože zvyšuje pH pôdy.